Humankapitalet är företagets framgångsfaktor

Sparc Group är en koncern som grundades 2021 och arbetar med att samordna företag med olika kompetenser inom installationsbranschen. Sparc Group har som syfte att utbilda sina dotterbolag och medarbetare i ledarskap, teambuilding, inspiration och personlig utveckling. På sin tillväxtresa söker de företag med starkt humankapital, och därför tog de kontakt med GW Ventilation.

”Sparc Group kontaktade oss för att de var intresserade av att köpa vårt bolag, så nu är vi en del av Sparc Group. De köper upp företag som de tror kommer fungera tillsammans och där man tar hand om sina medarbetare. Det känns väldigt roligt att bli en del av detta nätverk med bred kompetens inom installationsbranschen, då kan vi ta oss an stora projekt tillsammans och arbeta som ett team. Nu har vi på GW Ventilation dessutom större möjligheter att växa och utvecklas som bolag.” säger Gabriel.

Att köpa upp ett företag yngre än ett år hör inte till vanligheten. Eftersom att GW Ventilation inte hade något bokslut att visa upp tittade man på orderstocken, kontaktnätet samt genomförde flera långa intervjuer. Det man ville veta var hur Gabriel ville utveckla företaget framåt, och förstå hans värderingar för att se om GW Ventilation kommer fungera bra tillsammans med de andra företagen i koncernen.

Arbetet fortsätter i ännu högre takt

”Det är roligt att få vara med och utveckla Selma Lagerlöf torg som vuxit enormt de senaste fem åren. Brf Dunungen och Brf Mårbacka blir en fin helhet och är en del av hyllningen till Selma Lagerlöf. Nu jobbar vi vidare mot första inflyttningen som ska ske i hus 2 efter årsskiftet. Eftersom att vi även ansvarar över styr i detta projekt ligger det på oss att alla funktioner som fiber, porttelefon, elmätare med mera fungerar vi inflyttning. Undercentralen som är områdets hjärta kommer ska finnas i hus 6 så vi hoppas att arbetet kommer flyta på bra även där.” avslutar Gabriel.